fredag, december 22, 2006

22 december

Snön gjorde bara ett kort besök. De få centimetrarna låg bara kvar i knappt ett dygn, sen började det regna igen och nu ser allt ut som vanligt igen. Bart och ganska grönt.

Igår skulle vi fixa de sista "småsakerna" i julklappsväg. När man bara har ett par julklappar kvar tycker man i stort sett att man är klar och slappnar lixom av lite. Man tror att det sista småfixet nästan ska göra sig självt. Sen får man en smärre chock när man äntrar stans gallerior och tycker att det är helt otroligt att det är så mkt folk att trängas med sådär en vardag. Av nån anledning tror jag alltid att jag ska vara själv på stan när det är vardagar. Trots att det bara är ett par dagar kvar till jul och att alla ungar har jullov och att deras föräldrar också tagit ledigt.

Jag fick ett par julklappspaket som Jenny hade skickat. Och jag som inte skickat nåt till henne! Ångest.

God jul om det inte blir nåt mer skrivet innan dess!

tisdag, december 19, 2006

19 december

Tjohoo, det snöar!!

måndag, december 18, 2006

18 december

Om man nu väljer att aldrig mer tvätta håret, börjar det inte lukta då? Efter ett tag kanske det inte ser så flottigt ut längre, när det liksom låtits bli under en "tillräckligt" lång tid och då antagit en mer kompakt form. Jag har i alla fall svårt att tänka mig att det luktar annat än gammal hårbotten.

Sitter och funderar på om det är okej att anmäla sina singelkompisar till fredagflörten utan att fråga om lov först.

Det lackar mot jul med hög hastighet. Det är dock ingen snö i sikte och för att vara här uppe är ju det rätt ovanligt. Själv tycker jag inte att det känns så ovant, jag har tillbringat fler jular utan än med snö. Ryktet säger att det snöat i Tresjö dit vi åker på lördag, så vi får väl se om det blir en vit jul för oss. En sak man kan vara säker på är att det blir en vit jul på nykterhetsfronten för min del.

torsdag, december 14, 2006

14 december

Idag kom jag i mina gamla jeans igen - jippiiie :) Det var i stort sett omöjligt för några veckor sen.

Att ge sig ut en regning torsdageftermiddag för att köpa julklappar visade sig vara ett bra drag. Det var inte folktomt på stan, men det var mycket behagligare än senaste lördagar/söndagarna jag varit där. Det var två effektiva timmar, vi behövde inte ens förlänga parkeringstiden. Nu fattas bara lite småfix.

Igår ringde de från Surf - ridskolan - och frågade om jag skulle börja rida igen efter årsskiftet. Jag hörde efter vilka tider och grupper som fanns lediga och bad att få återkomma idag när jag hade funderat lite. Först trodde jag att det var omöjligt att fixa eftersom Peter jobbar olika från vecka till vecka, och nu har vi ju en liten person till i familjen som måste passas när nån av oss är borta. Men vi kom fram till att det borde funka de flesta veckorna i alla fall. När det problemet var ur världen fick jag ångest över vad det kostar. Sen fick jag ångest över att jag trodde att alla ridkunskaper skulle ha försvunnit senaste terminen. Osv osv. Hur som helst anmälde jag mig så nu finns det ingen återvändo. Och egentligen vet jag vet att jag inte kommer, tvärtom.

onsdag, december 13, 2006

13 december

Bättre sent än aldrig... Idag är vi med i tidningen :)

tisdag, december 12, 2006

12 december

Idag har jag äntligen fått första utbetalningen av föräldrapenning från Försäkringskassan. Efter att ha gått utan egna pengar i en och en halv månad känner jag mig som en mer hel människa med kronor på kontot. Det känns som en stor lättnad att kunna betala tillbaka de skulder jag dragit på mig, att kunna köpa saker jag behövt länge och dessutom kunna spara en liten slant.

I början av förra veckan gjorde vi julpynt. Det blev apelsiner med nejlikor i, hyacinter och en egenhändigt tillverkad julgrupp. För ett par dagar sen tyckte jag att både apelsiner och hyacinter började se lite trötta ut. När jag tittade närmare på apelsinerna såg jag att de börjat mögla. Jag hade väntat mig att de skulle hålla ända fram till jul, vanligtvis tar det ju ca 100 år innan en apelsin blir dålig. Vid närmare eftertanke är det kanske inte så konstigt att de blir dåliga om man sticker man hål på skalet. Nu står jag i valet och kvalet om man ska göra nya på en gång eller om man ska vänta lite till så de blir dåliga lagom till när vi ska åka bort för att fira jul.

Idag ska det tillagas fisk till middag, och det hör inte till vanligheterna i det här hemmet. Av nån anledning finns det ingen inspiration alls att uppbringa när det kommer till att laga fisk. Det har hänt massor av gånger att vi köper hem fisk just för att vi ska bli bättre på att äta det, men den hamnar i frysen och tas aldrig fram igen. Nu har jag hittat ett recept som ska provas. När man väl börjar söka efter fiskrecept finns det ju faktiskt massor som varken verkar svåra att laga eller äckliga. Vi får väl se om det här är vändpunkten.

torsdag, december 07, 2006

7 december

Nu har mamma varit på besök ett par dagar. Mest för Elmas skull, men lite för min och Peters också. Elma satte genast igång och le stora leenden mot henne (som hon träffat en gång tidigare) men är måttligt intresserad av att le mot mig. Schysst. Fick dock höra av Maria att det varit samma sak hos dem, men eftersom hennes son nu även börjat le mot henne så har jag fortfarande hopp.

Det äts väldigt mycket fika nu för tiden. Det bakas saffranskakor, bjuds på lussekatter, äts pepparkakor med ädelost osv osv. Jag som hade tänkt att försöka ha en hyfsad kosthållning framöver känner att det snarare gått åt motsatt håll. Och det kommer nog inte att bli mindre med tanke på att julen närmar sig med stormsteg. Jag försöker tänka att den dagliga promenaden inte upprättar lite balans i fikamisären.

Torsdag måste vara den sämsta tv-kvällen på hela veckan. TV 3 visar bara ångestframkallande program som Lyxfällan, Efterlyst och Insider, på 5an ska ett gäng med fjantiga inredningsmänniskor höja värdet på ett hus och i övrigt så är det inte så mycket annat kul att se heller. Tror ändå att jag ska titta lite på Lyxfällan och förfasas över hur otroligt dålig hand med pengar folk kan ha (sagt av en som för tillfället själv knappt har ett öre på kontot).