tisdag, april 04, 2006

42 kvm större och universitetsnostalgi

I går fick vi klartecken om att vi får flytta in i en lägenhet som känns helt rätt. Vi har varit runt och tittat på både hyresrätter och bostadsrätter ett tag nu men ingen har känts riktigt bra. Det är en 3a på 79 kvm (bye bye trångboddhet), har en jättestor altan/uteplats, allt är relativt nyfixat (kök, badrum, tapeter osv) och den ligger i ett jättefint område. Poliskusinen som inte vill bo på landet längre kommer att flytta in i lägenheten ovanför oss så nu blir vi grannar.

Anneli som är på besök i stan skulle igår besöka universitetet och den handledare hon hade under ex-jobbstiden. Hon tyckte att jag och Maria kunde följa med oxå eftersom han även var vår handledare, fast ett år tidigare. Sagt och gjort. Det var en underlig känsla att gå omkring på området, förbi polisernas hus och in i beteendevetarhuset ("vårt" hus). Det kändes på ett sätt som att det gått tusen år sen man var där sist och samtidigt var allting sig skrämmande likt. Samma personer jobbar kvar och smyger omkring i korridorerna, Tuula stod i cafeterian och sålde billigt fika, och Bengt vår handledare var lika filosofisk som han brukar vara. Han tyckte att det var en riktig högtidsstund då vi kom och hälsade på.

Nostalgitrippen fortsatte på Iksu. Nästan hela klanen Eliasson var där och allt var sig likt. Jag köpte mig ett träningskort så nu ska jag sakta men säkert startas igång.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Grattis!

Anna sa...

Tack Jonas :)