torsdag, januari 05, 2006

Tiden går

Det blev rätt sent igår. Satt o surrade hos apotekssyrran till halv två, och somnade säkert inte förrän halv tre. Vaknade som sig bör med tusen tankar snurrandes i huvet. Oftast är de helt osammanhängande och alla "problem" är uppblåsta till tusen. Låg jättelänge och funderade på om jag inte borde gå upp eftersom jag ändå var vid halvt medvetande. Till slut blev det så. Tvingade med mig den halvdöda pojkvännen på en promenad längs älven i morgonkylan (nåja, klockan var väl typ nio). Han var väldigt tyst under de 45 minuter vi var ute. När vi kom tillbaks gjorde jag och mitt dåliga samvete frukost åt honom eftersom han hade följt med fast han var så trött.

(och här tänkte jag lägga in en bild men jag vet inte var den tog vägen...)

Eftersom jag fortfarande inte blivit försedd med det arbetsmaterial jag behöver för att komma igång med mitt distansarbete blev det inget sånt idag heller. Frustrerande. Jag kan inte påvkera att det går snabbare att få hit det och samtidigt blir jag stressad över att tiden bara går utan att nåt blir gjort.

Fixade massa grejer i lägenheten, satte upp hyllor, bar upp grejer på vinden. Skönt att äntligen kunna röra sig här inne. Var f*n kastar man glödlampor för att vara en duktig samhällsmedborgare? I glasåtervinningen? I metallåtervinningen? Man kan ju lixom inte separera materialen från varandra och återvinna på varsitt håll. Ingen av de jag frågat vet svaret. Glödlampan hamnade idag, precis som de brukar, i soppåsen.

Gick bort till stan. Köpte lite grejer, blev bjuden på indiska restaurangen av svärmor ("det är ju ändå trettondagsafton, klart vi ska äta ute!"). Så nu är man asmätt igen. Jag har verkligen en hälsosam intsällning till mat. Varje dag äter jag minst ett alldeles för stort mål mat som är rätt onyttigt. Toppar gärna med nåt efteråt som är ännu onyttigare. Tror att målet som jag och "hon som hatar pynt" på jobbet pratade om innan jag flyttade inte blir så svårt att nå.

4 kommentarer:

Catherine sa...

sen kan du köpa beggade kläder av mamma mus

Anna sa...

hon kanske kan ge mig lite frisyrtips oxå när vi ändå är igång

Anonym sa...

Jag ringde (lite ambitöst kanske) faktiskt kommunen och frågade om glödlampor, dom hade nån miljöinfotelefon. Hon som svarade blev helt ställd, jag misstänker att det inte ringde så mycket på den där telefonen. Hon rådde mig att packa in den i mjölkförpackningen och slänga bland hushållsoporna.

Anna sa...

hahaha, inte ens där kan man få svar på den här livsavgörande frågan!

Jag trodde att såna som svarar på miljöinfotelefoner förespråkade sortering. Typ att mjölkförpackningar inte kastas bland hushållssoporna.